Hvordan sy en pølse og ellers ymse forberedelser

Above: Doctor Ashraf teaching Glenn and Andreas how to set stitches with a sausage as a patient. Potential useful skills for Greenland.

Kunsten å kunne sette sting er en kunst jeg lenge har hatt lysten til å beherske, og behovet ble litt mer prekært nå som ekspedisjonen stod for døren. Planen var klar. Torsdag klokken 22.00 skulle Glenn, et stykke bacon og jeg møte spirende legestudent Ashraf Pakzad i båten for å få opplæring av sistnenvte i kunsten å sette sting. Alt gikk nesten etter planen.

Ashraf stillte opp med sysaker, og Glenn stillte opp med en pakke pølser. Butikkene hadde stengt, og i nødens stund hadde Glenn på mesterlig vis improvisert. Etter ett brutalt stikk, ble pølsen bedøvet gjentatte ganger etter  kyndig veiledning fra Ashraf. Pølsen ble deretter mesterlig lappet sammen med ekte kirkurgiske sting, og fra et par meter så den igjen ut som en helt vanlig pølse.

Av seansen lærte vi følgende:

– Skal man kjøpe bacon er det ofte lurt å gjøre det før butikkene stenger

– Når man skal trene på å sy så kan pølser brukes som substitutt til bacon, selv om pølseskinnet er noe delikat

– På Grøland og ellers på de syv hav vil vi helst unngå å måtte sette sting på oss selv eller de vi har kjær

– Uansett så er det kjekt å vite hvordan man setter sting om uhellet først skulle være ute.

I tilegg til at pølsen måtte repareres var det en rekke andre detlajer på båten som måtte utbedres. Vårt nyeste mannskap fikk stifte bekjentskap med å jobbe på seilbåten. Seilbåter er fine å seile med, men når det gjelder reparasjoner så er det mer regelen en unntaket at det er vanskelige å komme til reparasjonsstedet. Så også her. Dan ble satt til å sage av en skrue i baugen som måtte bort før en forsterkende stålplate til ny genaker kunne komme på plass. Etter to timer med intenst arbeid som vi byttet på holdt skruen fortsatt stand, og den fikk leve inntil videre. Den møter nok sitt endelikt på Sheltand. Selv om det fortsatt er noen ikke kritiske detlajer som må fikses, så er båt og mannskap sett under et klare for den store fereden.

Share this

Get video and photo updates

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Get video and photo updates