Live From The Field

Farvel, vakre færøyene!

Det er alltid trist å reise fra de vakre Færøyene, selv om vi skal videre vestover til Island og Grønland.

Etter to dager i Torshavn, der vi fikk med oss g! festival ved et sammentreff var det fint å tilbringe en natt på øya “Hestur” som har 21 innbyggere. Egentlig hadde vi tenkt å klatre opp på fjellet der, men i tett tåke og regn hjelper det ikke med 500 meter høye klipper. Vi holdt oss i båten om kvelden og formiddagen, og kjørte rundt til andre siden av øya i totiden.

På nord-vestsiden av Hestur er det en rekke huler man kan ro inn i med jolla, og det gjorde vi. Noen steder kan man ro inn ett sted, så gjennom tunellene og ut på andre siden – ett sted kan man til og med gå i land inne i selve fjellet. Hulene er gigantiske, sannsynligvids rundt 50 meter under taket på det høyeste.

Nå er vi på vei vestover sør for Mykines, snart er det ut i det åpne havet igjen. Med 380nm er dette det lengste strekkket så langt på denne turen. Vi regner med å bruke 4 dager over, 3 hvis vi får bra vind.

Vestmanneyjar på Sørøst-Island er målet, og vi gleder oss til å komme dit. Spektakulær natur og en utrolig god havn, som for øvrig ble dannet av vulkanen i 1973.

Det blir noen dager på havet, og vi er klar!

 

Ketil

Share this

Get video and photo updates

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Get video and photo updates