Live From The Field

Farvel, vakre færøyene!

Det er alltid trist å reise fra de vakre Færøyene, selv om vi skal videre vestover til Island og Grønland.

Etter to dager i Torshavn, der vi fikk med oss g! festival ved et sammentreff var det fint å tilbringe en natt på øya “Hestur” som har 21 innbyggere. Egentlig hadde vi tenkt å klatre opp på fjellet der, men i tett tåke og regn hjelper det ikke med 500 meter høye klipper. Vi holdt oss i båten om kvelden og formiddagen, og kjørte rundt til andre siden av øya i totiden.

På nord-vestsiden av Hestur er det en rekke huler man kan ro inn i med jolla, og det gjorde vi. Noen steder kan man ro inn ett sted, så gjennom tunellene og ut på andre siden – ett sted kan man til og med gå i land inne i selve fjellet. Hulene er gigantiske, sannsynligvids rundt 50 meter under taket på det høyeste.

Nå er vi på vei vestover sør for Mykines, snart er det ut i det åpne havet igjen. Med 380nm er dette det lengste strekkket så langt på denne turen. Vi regner med å bruke 4 dager over, 3 hvis vi får bra vind.

Vestmanneyjar på Sørøst-Island er målet, og vi gleder oss til å komme dit. Spektakulær natur og en utrolig god havn, som for øvrig ble dannet av vulkanen i 1973.

Det blir noen dager på havet, og vi er klar!

 

Ketil

Share this

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Get video and photo updates

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Get video and photo updates